NewsNyheter

Jonas Myrgren blir ny VD på Hencol

By 4 juni, 2021 No Comments

 

Jonas har en gedigen erfarenhet och har byggt bolag från startup / scaleup till ledande internationella företag. Senast kommer Jonas från SHL Healthcare där han haft både nationella och internationella roller. Jonas tillträder 1 augusti.

”Jordens befolkning är snart 8 miljarder människor och alla behöver bra mat – det vill säga alla behöver en bonde varje dag. Samtidigt kämpar jordbrukare för sin framtid. Med min bakgrund, uppvuxen på bondgård, känns det otroligt fint att bli en del av teamet som skapar förutsättningar för en transparent, mer lönsam och mer hållbar kedja från jord till bord, idag och i framtiden.” säger Jonas Myrgren

Johan Karlberg har efter att förtjänstfullt drivit och utvecklat Hencol till där vi står idag valt att gå vidare mot nya utmaningar.

”Jag vill ta tillfälle i akt och tacka alla våra kunder, investerare och partners för ett fantastiskt samarbete och engagemang. Ett extra stort tack till vårt team som levererar i alla lägen. Det ska bli spännande att fortsätta följa bolaget som delägare på resan med så mycket som nu är på gång.” säger Johan Karlberg

Hencol är världsledande inom att samla in och använder Big Data och AI algoritmer som beslutsstöd inom djurhållning. Användaren kan med informationen som grund ta beslut, i realtid, baserade på riktiga fakta. Hencol leder den digitala omställningen inom Animal AgTech sektorn. Den globala efterfrågan ökar och ny teknik kommer att vara lösningen för att möte den ökade efterfrågan på ett mer hållbart sätt, med fokus på bättre djurhälsa och mindre klimatpåverkan som följd.

 

Vill du veta mer kontakta

Pia Källqvist

Styrelseordförande

pia@hencol.se

 

Jonas Myrgren 

Tillträdande VD

jonas@hencol.se