Skip to main content
0

Allmän information

Följande köpvillkor gäller beställningar via e-handeln hencol.com. Avtal ingås mellan kunden och Hencol AB, organisationsnummer 556766-6994.

Hencol AB säljer varor via internet till privatpersoner och företag. För att handla i nätbutiken hencol.com måste köparen ha fyllt 18 år, samt ha en giltig svensk id-handling för uthämtning av paket vid leverans.

Hencol AB reserverar sig för eventuella fel i produktinformation, priser och bilder på webbplatsen. Bilderna på webbplatsen garanterar inte varans exakta utseende. Vi förbehåller oss rätten att korrigera information och priser utan föregående avisering.

Vi förbehåller oss rätten att annullera en order som innehåller felaktiga personuppgifter eller vid misstanke om bedrägeri.

Priser och betalning

Alla priser anges i svenska kronor (SEK) exklusive moms. Priserna är dagsaktuella och kan komma att ändras utan avisering i förväg. Kostnad för frakt och eventuella tilläggstjänster anges i kassan.

Förskottsbetalning

Om förskottsbetalning önskas, kontakta vår kundservice, 010 300 10 20.

Fraktkostnad och leverans

Beställningar av lagerförda varor, skickas normalt inom 2-4 arbetsdagar från din order.

Vissa produkter skickas direkt från tillverkarens lager. Inom Europe sker leverans mellan 2-7 dagar.

Om varan är tillfälligt slut i lager kan leveransen ta något längre tid.

Leveransansvar

När din försändelse har lämnat vårt lager eller tillverkarens lager övergår leveransansvaret till fraktbolaget som levererar din order. Hencol AB kan inte lämna någon leveransgaranti för ej lagerförda varor vid beställningen eller för varor som lämnat vårt lager. Vid utebliven leverans kontakta oss för support på support@hencol.se eller 010 300 10 20.

Legitimering vid paketutlämning

Mottagaren måste kunna legitimera sig vid paketutlämning. Med appen Postnord kan du däremot ändra mottagare med QR-kod.

Ej uthämtade paket

Försändelsen ligger hos postombudet i 7-10 dagar innan den returneras till oss. Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om 400 SEK för paket som ej hämtats ut.

Vid leveranshinder som beror på att kunden lämnat felaktiga uppgifter om leveransadress, eller kontaktuppgifter som e-postadress eller mobilnummer för avisering debiteras kunden en avgift. Var därför noga med att kontrollera att alla uppgifter stämmer innan du genomför ditt köp. Mottagaren måste också kunna legitimera sig vid paketutlämning.

Ångerrätt

Som privatkund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Ångerfristen börjar löpa från den dag du mottagit varan. En förutsättning för ångerrätten är att varan är oanvänd och oskadad. Detta gäller dock inte unikt präglade produkter.

Du kan utöva din ångerrätt genom att kontakta vår kundservice eller genom skicka oss den standardblankett som Konsumentverket tagit fram: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett

Vid retur skall du kontakta oss för att få hemskickat en retursedel. Returer får inte skickas som postförskott eller frisvar.

Återbetalning

När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan krediterar vi snarast hela köpesumman inklusive eventuell fraktkostnad, dock senast inom 30 dagar enligt Distansavtalslagen.

Reklamation

Enligt Konsumentköplagen gäller tre års reklamationsrätt på våra varor. Reklamationsrätten täcker fabrikationsfel på de varor du har köpt hos oss. Reklamationen måste göras inom skälig tid efter det att du märkt eller borde ha märkt felet. Kontakta kundservice om du vill reklamera en vara eller inte är nöjd med ditt köp. Beskriv felet så noggrant som möjligt och bifoga bilder.

Hencol AB förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt Konsumentköplagen. Vid reklamation och vid eventuell tvist följer Hencol AB riktlinjer från Allmänna reklamationsnämnden (se arn.se). Du kan också läsa mer på konsumentverket.se.

Personuppgifter

I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. Enligt dataskyddsförordningen GDPR har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig. Om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Informationen du lämnar om dig själv används av oss för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas eller föras vidare till tredje part.

Kontakta Kundservice

Telefon: 010 300 10 20

E-post: sales@hencol.se

Adress:

Hencol AB

Cylindervägen 18

131 52 Nacka

Organisationsnummer 556766-6994